Éder Ildikó, 2014-ben költözött Kanadába. 2018-ig tanulmányokat folytatott, majd 2020-ban kezdte megvalósítani az álmát. Elindította a VintAGEnest nevű üzletét, amely vintage és antik termékek árusításával foglalkozik. A vintage stílusú dísztárgyak Amerikában és Kanadában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Éder Ildikót kérdeztük a VintAGEnest ötletéről és a jövőbeli terveiről.

Éder Ildikó a Pop Up Marketen

Honnan jött az ötlet, hogy vintage stílusú lakberendezési tárgyakkal foglalkozz?

2020 szeptemberében indítottam az üzletet. Eleinte instagramon árultam és ott próbáltam egyre több követőt szerezni. Maga az ötlet a koronavírus idején jött. Egyik nap böngésztem az instagramon és random feljött egy vintage bolt oldala, amit követni kezdtem. Ezt több hasonló oldal követte. Megtetszett a vintage stílus, tetszettek a termékek, amiket meg lehetett vásárolni, és arra gondoltam, hogy ilyet én is tudnék csinálni.

Milyen nehézséggel kerültél szembe a terveid megvalósítása során?

Eleinte nem volt könnyű, hiszen nemsok mindent tudtam arról, hogy mi érdekli az embereket. Nem volt olyan könnyű árulni, mint ahogy gondoltam. Kevés követőm volt, nem tudtam teljesen felmérni, hogy leginkább milyen termékeket keresnek a vevők.  

Láttam azt, hogy más oldalak eladtak dolgokat percek alatt, nekem pedig néha hónapokig tartott. Ez sokszor elkeserített. De aztán idővel sokat tanultam, főleg mivel követtem rengeteg más vintage boltot és láttam, hogy mi az, ami az embereket érdekli, mi az, amit keresnek.

Jelenleg több mint 5000 követőd van instagramon. Mi mindent lehet megvásárolni nálad? Milyen vintage termékeket keresnek leginkább a vevőid?  

Igazából azt árulom, amit én is megvásárolnék, amit én is eltudnék képzelni a saját lakásomban. Főleg home decor dolgokat és pár kisebb bútorfélét árulok. A vintage és az antik tárgyak itt Kanadában és Amerikában nagyon menők mostanában, és az emberek hajlandóak kiadni magasabb összeget is egy-egy vázáért, bútortét.

Honnan jött a VintAGEnest elnevezése?

Nem igazán tudtam semmilyen frappáns nevet kitalálni. Aztán eszembe jutott, hogy vintage nest, egy kis hely, ahol az ember elmerülhet az antik dolgok között. Így választottam ezt az üzletem nevének is.

Melyek a személyes kedvenc tárgyaid?

Van egy pár kedvenc személyes tárgyam, amit én is gyűjtők- ilyenek a Viking üvegvázák és az akril gyertyák. A Viking cég 1940-es években indult, és 1984-ben zárt be. Nagyon sok különböző színű és formájú üvegeket készítettek az évtizedek során.

Mit lehet tudni a vásárlóidról? Milyen korcsoport érdeklődik a termékeid iránt?  

A legtöbb vásárlót nem ismerem személyesen, de azt mondanám 25-60 éves kor között főleg a 30-as korosztály vásárol nálam, 80%-ban nők. Viszont nem igazán céloz meg egy bizonyos réteget, hiszen van pár vásárló, aki a 25-35 közötti csoportba tartozik, de volt 50-60 év közötti vásárlóm is.

Milyen jövőbeli terveid vannak a VintAGEnesttel kapcsolatban?

Jelenleg főállásban dolgozom, a VintAGEnest pedig egyelőre hobbiként működik. De remélhetőleg hamarosan 100%-ban már csak az üzlettel fogok foglalkozni. Szeretnék idővel egy saját kis boltot is nyitni. Jelenleg csak online árulok (etsy, instagram) és bérelek egy kisebb helyet egy helyi antik mallban. Dolgozom a saját weboldalalmon, hogy még több megrendelésem legyen. Tavaly, 2022-ben részt vettem az első pop up market-en való árusításon, ami nagyon sikeresen alakult. Remélem, a jövőben többször lesz erre is lehetőségem.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb