Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

London, 2021. október 12. A magyar válogatott játékosai a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 8. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzés végén a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Kovács Tamás

“A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is” – nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a “hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora “idióták”.

“Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem”

– mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

London, 2021. október 12. Szalai Attila (b), Kecskés Ákos (b2, lent) és Nagy Zsolt (j), valamint az angol John Stones (b3) és Tyrone Mings (b4) a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 8. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Kovács Tamás

Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan “odatette magát” a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött.

Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek:

“Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet. Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta”.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.


mti

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb