A jelenlegi helyzet egyikünk életét sem könnyíti meg, a koronavírus második hullámának összekapcsolódása a borús, nyirkos őszi időszakkal nem túl szerencsés párosítás. De nézzük a jó oldalát! Ha végeztunk a home office-szal és a házimunkával is, kicsit megmozgattuk a tagjainkat, máris bebújhatunk egy puha takaró alá egy forró kakaó és kedvenc nassolnivalónk társaságában, és belemerülhetünk egy jó film cselekményébe.

Valljuk be, mi nők egy filmet is másképp nézünk, elkerülhetetlen, hogy a főszereplőnő ruhatárát is górcső alá vegyük. Nyilván valamennyiünknek van filmes élménye, amely a csodás kosztümökhöz köthető. Az alábbiakban az én szubjektív toplistám következik.

1. Ki ne emlékezne a csodás Scarlett O’Hara mélyzöld róbájára, melyet az ínséges időkben a ház függönyéből varrt? Aki kedveli a történelmi kosztümöket, bizonyára megcsodálta az ötletes megoldást, hogy még a rojtokat is felhasználta, s a végeredmény egy igazán sikkes, figyelmet felkeltő öltözék lett.

2. Ha még maradunk a korabeli kosztümöknél, a mozi szerelmeseinek nyilván eszébe jut a Titanic főszereplőjének, Rose-nak bordó-fekete, ékkövekkel kirakott ruhája, melyben szinte látomásként jelent meg Jack előtt. Ha megnézzük a szabását, igazán alkalmas estélyi ruhának olyan hölgyek számára, akik nőiesebb idomokkal rendelkeznek. A vírus utáni első báli szezonban lehet inspirálódni!

3. Micsoda nő és micsoda ruha! Valószínűleg így sóhajtottunk fel, mikor Julia Robertset megpillantottuk az azonos című film ominózus jelentében, mielőtt Richard Gere társaságában egy operaelőadáson vesz részt. Merész, de mégsem közönséges estélyi ruhája nagyszerű kiindulási pont lehet nyúlánk, szép dekoltázzsal rendelkező nőtársaimnak.

4. Ha kicsit régebbre ásunk a filmtörténetben, kihagyhatatlan Audrey Hepburn fekete, Givenchy által tervezett kisestélyije az Álom luxuskivitelben című film kockáiról, amelyről elmondhatjuk, hogy az elegancia netovábbja. Egy decens gyöngysorral máris garantáltan elnyerhetjük a terem legjobban öltözött hölgyének címét. Tudják, a kis fekete ruha minden nő gardróbjának alap ruhadarabja!

5. Az Anna Karenina számos filmes feldolgozást megélt, a mozikban néhány éve bukkant fel az amerikai verzió Keira Knightley címszereplésével. A film különlegessége a precíz, korhű jelmezek felvonultatása. A báli öltözékek mellett külön kedvencem Anna prémes utazóruhája, amely kihangsúlyozza viselője nőiességét, kecsességét, a sikkes kis kalapka pedig valóban vonzza a tekintetet, természetesen Alekszej Vronszkijét is.

Hölgyeim, nosza, használjuk ki a lehetőséget, nézzünk tartalmas filmeket, és szerezzünk inspirációkat ruhatárunkba. Vagy épp csak álmainkba!


fotók: facebook.com

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb