Bár az időjárás egyelőre késő őszi arcát mutatja, mégis csak decembert írunk, a szekrényekből előbb vagy utóbb előkerülnek a télikabátok. Annak szeretnénk most néhány tanácsot adni, aki úgy döntött, új darabbal lepi meg magát. Természetesen a klasszikus fazonok sosem mennek ki a divatból, de minden nő szereti figyelembe venni azt is, mi a valóban trendi ebben a szezonban. Persze egy kabátot nem egy télre vásárolunk, ezért igyekezzünk nem olyan darabot választani, ami extravagáns volta miatt a következő évben már nem kerül elő a szekrény mélyéről.

A kemény mínuszokban a legpraktikusabb pufi kabátot hordani, bár a szabása általában nem a legsikkesebb női darabok közé sorolja. Lehet találni azonban olyan fazonokat is, amelyek kevésbé „felfújtak”, lazán követik a női test vonalát, esetleg egy övvel a derékon máris kellemesebb sziluettet kölcsönöznek viselőjüknek. Idén a bézs és a világosbarna árnyalat a legmenőbb.

Aki elegánsabb stílusban öltözködik, nyilván a szövet- vagy posztó kabátok közül válogat majd. Ma már mindenki talál a saját ízlésének és testalkatának megfelelő modelleket, az univerzális feketén kívül igen elegáns hatást kelt a bordó, a mohazöld vagy a kockás télikabát. Újra trendi a kétsoros gombolás széles fazongallérral, a kockás is remekül mutat, akik pedig még nőiesebbnek szeretnék magukat érezni, keresgéljenek a nyomott mintás vagy finom hímzéssel díszített darabok között. Sokan hordanak ún. oversize fazont, ezzel azonban vigyázni kell. Bár látszólag ápol és eltakar, de a szabás hiánya és hatalmas válltömések miatt testesebbnek mutatja viselőjét, ez a kabáttípus leginkább a magas, vékony hölgyeken mutat jól.

A szövetkabátok és a pufi közti átmenetet képviseli a steppelt télikabát, amelyből létezik csípőig érő, háromnegyedes és hosszabb fazon is. Idén nagyon divatosak a fényesebb, fémes csillogást idéző anyagok, amelyek steppelése nagyobb kockákat eredményez, már-már nagyanyáink paplanját idézi. A divatguruk szerint ebben az évben steppelt kabátból zöldet vagy szürkét vásároljunk, de mindenki hallgasson a saját szívére és ízlésére.

Néhány évtizede egy magára valamit is adó nő gardróbjában helye volt a bundának, lehetőleg valódi szőrméből. Ma már a legtöbben ellenzik, hogy állatokat gyilkoljanak meg azért, hogy szőrmebundát készítsenek belőlük. Aki azonban szereti a bolyhos, pihe-puha kabátokat, válasszon magának műszőrmét. Az idei trendek a plüssmacikat idéző bundákat részesítik előnyben, akár élénk – sárga, piros, rózsaszín – színekben is. A teltebb idomokkal rendelkező hölgyek válasszanak karcsúsított fazont, kerüljék a harangszabást és a hosszú szálú szőrmét.

Természetesen a kabátot mindig megfelelő kiegészítőkkel viseljük: a sál, a sapka, a kalap, a a kesztyű, esetleg egy szép bross teszik teljessé az összhatást. Sokan ódzkodnak mind a sapkától, mind a kalaptól, pedig amellett, hogy védi a fejbőrünket a megfázástól, a megfelelően kiválasztott darab igazán nőies, sikkes megjelenést kölcsönöz mindenkinek, aki tudja viselni.


fotók: pixabay.com, facebook.com

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb