Ha nyílttéri rendezvény van Zselízen, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy Peti sátorbüféjét fellelhetjük valahol. Tóth Péter korábbi focistabecenevén Varázsló mára fogalommá vált a zselízi gasztroklultúrában. S bár a logójában vannak csillagok, nem Michelin-csillagokra kell gondolni, mivel büféjében nem a flancos gurmé specialitások, hanem az ínycsiklandó házi ízek lelhetők fel. Birkapörkölt, vadas, saját gyártású sültkolbász, esetleg retro burger, minden mi szem, szájnak ingere. Ezek képezik a repertoárt a jellegzetes fekete sátorban tüsténkedő személyzetnek. Aki pedig jóllakik, az szomjan se marad, ha betér Petiékhez, az italok széles repertoárjából választhat a sörtől, a boron át a keményebb italokig.

A vállalkozás kezdetben egy egyszeri alkalmas büfés segítséggel indult a hagyományos zselízi András napi vásáron.

„Korábban is böllérkedtem, szerettem hagyományos ízeket sütni, főzni, de nem gondolkodtam abban, hogy a szakácsművészetet magasabb szinten műveljem. Aztán egyik felkérés után jött a másik és úgy döntöttem érdemes lenne ezzel komolyabban is foglalkozni. A következő évben már saját sátorral vettem részt a vásáron. Ami nyereségem pedig lett, abból fokozatosan fejlesztettem a felszerelésemet. Mostanra mondható el, hogy sikerült úgy kiépíteni mindent, hogy komolyabb, nagyobb rendezvényeken is el tudjuk látni az ellátást úgy étel, mint ital tekintetében. Több céggel is gyümölcsöző együttműködést alakítottunk ki, így sok kitelepülésünket segítik, támogatják különböző felszerelésekkel. Legutóbb például a Plzeňský Prazdroj sördisztribútor kölcsönzött nagy kiterjedésű Radegast napernyőket, amikkel az 54. Országos Népművészeti Fesztiválon vettünk részt, de rendszeresen kint szoktunk lenni a városi napokon, a retro magyar bulikon, sportrendezvényeken, a Csemadok hagyományőrző disznóvágásán vagy éppen decemberben heti több alkalommal a főtéren lévő műjégpálya mellett is”

– árulta el a körülményeket Tóth Péter, aki mindezt munka mellett igyekszik vinni, egyébként egy lévai multinacionális technikai cégben gyártásirányító.

„Nem kevés energiát és időt igényel mindez, de a családom támogat ebben, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Persze ennek ellenére is mindezt egyedül nem győzném, több mindenkivel dolgozok együtt. Állandó segítőm Sedlák Mátyás, aki mindenben segédkezik, de vagyunk többen, akik a szállításban, kiszolgálásban vagy éppen a konyhában segédkeznek. A célom, hogy minél jobb körülmények között, minél színvonalasabb szolgáltatást tudjak nyújtani, hogy a vásárló maximálisan elégedett legyen”

– tette hozzá a vállalkozó. 

Bár a járvány miatt életbe lépett óvintézkedések egyelőre nem teszik lehetővé, de reméljük, hamarosan újra találkozhatunk Petivel valamelyik rendezvényen.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.10.15.

A Lekér és Kisölved közti Garam-híd egyelőre átjárhatatlan

Az elmúlt napok sűrű esőzése miatt több dél-szlovákiai útvonal is lezárásra került, illetve nehezen átjárhatóvá vált. A lévai…

2020.10.16.

Itt van, a korona beférkőzött a családunkba: Megérkeztek a teszteredmények!

E hét hétfőig csak várakozni tudtunk. Az idő persze lassan telt, hiszen annyira koncentráltunk minden egyes másodpercre. Beszélgetéseink…

2020.10.15.

Fejlesztőeszközökkel emeli oktatási színvonalát a zselízi Cimbora Óvoda

Hosszas előkészületek és kálvária után idén végre új otthonában kezdhette meg az oktatást a zselízi Cimbora Óvoda. Az…

2020.10.16.

A három legnagyobb kihívás egy pályakezdő tanár életében – podcast24

A podcast24 vendége ezen a héten Belák Lajos (25) pályakezdő pedagógus volt, akivel körbejártuk, miféle kihívásokkal találhatják magukat…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb