Ha nyílttéri rendezvény van Zselízen, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy Peti sátorbüféjét fellelhetjük valahol. Tóth Péter korábbi focistabecenevén Varázsló mára fogalommá vált a zselízi gasztroklultúrában. S bár a logójában vannak csillagok, nem Michelin-csillagokra kell gondolni, mivel büféjében nem a flancos gurmé specialitások, hanem az ínycsiklandó házi ízek lelhetők fel. Birkapörkölt, vadas, saját gyártású sültkolbász, esetleg retro burger, minden mi szem, szájnak ingere. Ezek képezik a repertoárt a jellegzetes fekete sátorban tüsténkedő személyzetnek. Aki pedig jóllakik, az szomjan se marad, ha betér Petiékhez, az italok széles repertoárjából választhat a sörtől, a boron át a keményebb italokig.

A vállalkozás kezdetben egy egyszeri alkalmas büfés segítséggel indult a hagyományos zselízi András napi vásáron.

„Korábban is böllérkedtem, szerettem hagyományos ízeket sütni, főzni, de nem gondolkodtam abban, hogy a szakácsművészetet magasabb szinten műveljem. Aztán egyik felkérés után jött a másik és úgy döntöttem érdemes lenne ezzel komolyabban is foglalkozni. A következő évben már saját sátorral vettem részt a vásáron. Ami nyereségem pedig lett, abból fokozatosan fejlesztettem a felszerelésemet. Mostanra mondható el, hogy sikerült úgy kiépíteni mindent, hogy komolyabb, nagyobb rendezvényeken is el tudjuk látni az ellátást úgy étel, mint ital tekintetében. Több céggel is gyümölcsöző együttműködést alakítottunk ki, így sok kitelepülésünket segítik, támogatják különböző felszerelésekkel. Legutóbb például a Plzeňský Prazdroj sördisztribútor kölcsönzött nagy kiterjedésű Radegast napernyőket, amikkel az 54. Országos Népművészeti Fesztiválon vettünk részt, de rendszeresen kint szoktunk lenni a városi napokon, a retro magyar bulikon, sportrendezvényeken, a Csemadok hagyományőrző disznóvágásán vagy éppen decemberben heti több alkalommal a főtéren lévő műjégpálya mellett is”

– árulta el a körülményeket Tóth Péter, aki mindezt munka mellett igyekszik vinni, egyébként egy lévai multinacionális technikai cégben gyártásirányító.

„Nem kevés energiát és időt igényel mindez, de a családom támogat ebben, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Persze ennek ellenére is mindezt egyedül nem győzném, több mindenkivel dolgozok együtt. Állandó segítőm Sedlák Mátyás, aki mindenben segédkezik, de vagyunk többen, akik a szállításban, kiszolgálásban vagy éppen a konyhában segédkeznek. A célom, hogy minél jobb körülmények között, minél színvonalasabb szolgáltatást tudjak nyújtani, hogy a vásárló maximálisan elégedett legyen”

– tette hozzá a vállalkozó. 

Bár a járvány miatt életbe lépett óvintézkedések egyelőre nem teszik lehetővé, de reméljük, hamarosan újra találkozhatunk Petivel valamelyik rendezvényen.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb