Kép: Lidl.sk

Zselíz városa is bekapcsolódott az egyik legnagyobb multinacionális élelmiszerüzlet-hálózatának, a Lidlnek az „Osztozz és segíts” elnevezésű élelmiszergyűjtő projektjébe. A hosszú távú projekt 2020. október 1-jén indult. Zselízen a Béke utca 43. alatti üzletben valósul meg. A projekt gyermekek, fiatal családok, hátrányos környezetben élő gyermekek, fiatalkorúak, bántalmazott anyák, valamint idősek megsegítésére irányul. Célja, a városban élő szociálisan veszélyeztetett és hátrányos helyzetű lakosainak élelmiszerrel való támogatása, életminőségük javítása.

Hogyan lehet segíteni?

A Lidl vásárlóinak lehetősége nyílik a vásárlás kifizetése után a bevásárlásuk egy részét (tartós és száraz élelmiszert) a kasszák mögötti részben elhelyezett „Osztozz és segíts” felirattal ellátott kosarakba helyezni.

Milyen élelmiszereket ajándékozzunk?

tésztafélék, rizs, liszt, hüvelyesek, cukor, só, fűszerek, olaj, zabpehely, gabonapelyhek, konzervek, tartós tej, egyéb

Milyen élelmiszereket ne ajándékozzunk?

kenyér és péksütemény, friss tej, tejtermékek, tojás, hús és hal, gyümölcs, zöldség, egyéb hűtést vagy fagyasztást igénylő élelmiszerek

Amint a kosár megtelik, az élelmiszert a leginkább rászoruló családok és csoportok között szétosztják.

Örülünk és köszönjük, hogy bekapcsolódnak az „Osztozz és segíts” élelmiszergyűjtő projektbe, és ezáltal támogatják a városunkban élő nélkülöző vagy rászoruló közösségeket

– olvasható a város által közzétett figyelemfelkeltő felhívásban.

Nem ez az egyetlen karitatív gyűjtés a városban rászorulók részére. A Zselízi Plébániahivatal még decemberben indított hasonló kezdeményezést Zselízi Karitász elnevezéssel, amiben márciusban a COOP Jednota is bekapcsolódott hasonló alapon, mint a Lidlben lehetséges.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb