A zselízi magyar tannyelvű alapiskola egyik erőssége a közvetlenség és a szoros kapcsolattartás a szülőkkel. Ezt a hivatalos kereteken túlmenően rendezvények által kerül magasabb szintre. Ilyen családbarát rendezvényeket az egész év folyamán rendszeresen tartanak, így az érdeklődőknek lehetőség nyílik megismerkedni az iskola pedagógusaival, környezetével, hangulatával.

Novemberben Liba nap, decemberben Karácsonyváró délelőtt, januárban Szülők és Iskolabarátok Bálja, februárban Farsangoló, márciusban Nyitott nap, májusban Anyák napja, júniusban pedig a hagyományos Gyermeknap az oktatás melletti könnyedebb családi programok sora. Ugyanakkor különböző időközönként kisebb-nagyobb akciók ezen felül is megvalósulnak. Tavalyelőtt például a Fradi Suli Program keretén belül itt jártak a Ferencvárosi Torna Club sportolói, de volt élménytúra pl. a Puskás Akadémia mérkőzésén is. 

„A közvetlen kapcsolattartásra való lehetőségek a járvány miatt 2020 márciusa óta bezárultak. Szinte az összes tevékenységünk online térben valósul meg, ami kihívás elé állít mindenkit. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy az adott helyzetből a lehető legjobban a legtöbbet hozzuk ki. Az alsó tagozaton ebben a tanévben egy hónap megszakítással tartani tudtuk a jelenléti oktatást, de a felső tagozaton október 26-a óta távoktatás folyik.

Ilyen körülmények között is elszántan készülünk az elsősök beiratkozására. Igyekszünk virtuálisan a lehető legtöbb hiteles és naprakész információt közölni a szülőkkel és az érdeklődőkkel. Szakmailag felkészült pedagógusok várják a kis elsősöket. Munkájukat segíti az inkluzív csapat, fejlesztő pedagógus, asszisztensek. 

Az iskolába lépés után a tanító nénik felmérik az új elsőseink készségeit, amire ma a legalkalmasabb módszer a diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer (DIFER). Ez a felmérő nem tudást, hanem készségeket mér, mindazokat, amelyekre az alsó tagozatos pedagógus építhet. A mutatók segítségével, sokkal pontosabban tervezhető az írás, olvasás, matematika tantárgyak elsajátítása, éppen ezért pontosabban tudható a gyermekről, hogy kitől mikor mi várható. Ezáltal biztosíthatjuk tanulóink minél sikeresebb iskolakezdését, ami manapság elengedhetetlenül fontos szempontnak számít. Szeretnénk, hogy lehetőségeinkhez mérten munkánkkal megelégedést és nyugalmat vigyünk a családok életébe”

– mondta el az iskola igazgatónője, Máté Anikó.

A 2021/2022-es tanév 1. évfolyamába való beíratás pontos időpontjáról és módjáról az iskola honlapján (www.alapiskolazseliz.edupage.org) és Facebook oldalán lehet pontos információkat találni. A járványügyi helyzet miatt elképzelhetőnek tartja az iskola vezetése, hogy a beiratkozásra online kerül sor, de ebben is mindenki segítségére lesz az oktatási intézmény, hogy minél gördülékenyebben menjen.

„A beiratkozáshoz szükség lesz a gyermek anyakönyvi kivonatára, betegbiztosítási kártyájára, valamint a törvényes képviselők személyi igazolványára. Kérjük, figyeljék honlapunkat és közösségi oldalunkat! Bízunk benne, hogy minél többen választják iskolánkat, hisz szilárd meggyőződésünk, hogy a magas színvonalú anyanyelvű oktatás a legmegfelelőbb döntés a gyermekek számára”

– tette hozzá az igazgatónő, aki örömmel tájékoztatott arról is, hogy az iskola felszereltsége, épülete és infrastruktúrája a fenntartó városvezetésnek köszönhetően folyamatosan fejlődik, így teremtve minél megfelelőbb körülményeket az oktató-nevelő munka hatékonyságának. 

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb