Karanténkoncert, karantén-táncosok, bio szőlőtermesztés, a régi május elsejék, esküvői ankét…Mutatjuk az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit, íme!

Koterik Tamás, az Ipolysági Művészeti Alapiskola gitártanára április folyamán napi szinten megörvendeztette az egyik ipolysági lakótelep “karanténba zárt” lakóit egy-egy dallal. Az utolsó fellépésre mi is ellátogattunk.

A tánc olyan eszköz, mely során szavak nélkül fejezhetjük ki érzéseinket. A testünkkel kommunikálunk, a mozdulatainkkal mondjuk el, amit szavakkal tán nem is tudnánk kellőképp megfogalmazni.

Dr. Ing. Palik László saját tapasztalataira épülő, remek cikksorozatának második része a bio szőlőtermesztést mutatja be.

Százhuszonöt éve, 1890-ben ünnepelték először május 1-jét, amely egy évszázadon át volt a munkások nemzetközi ünnepe volt, az 1990-es évektől pedig a munkavállalók szolidaritási napja. Lássuk, hogyan ünnepelték ezt a napot a régiónkban a rendszerváltás előtt!

Az új koronavírus elleni küzdelem gyökeresen felforgatta mindannyiunk életét. Vajon mi történik most azokkal a párokkal, akik éppen 2020-as esküvői szezonra tervezték be életük legboldogabb napját? Ennek a kérdésnek jártunk utána három olyan helybéli személy segítségével, akik foglalkozásuk révén rálátnak a helyzetre…

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.07.

A Felvidéki 7-es versenysorozat részeként szervezték meg a 3. Toportyán íjászversenyt Zselízen

(Fotó: Petrocics Kitti) Örömíjászverseny és országos versenysorozat – ez a kettősség jellemezte a zselízi íjászklub által szervezett versenyt,…

2024.05.07.

Szemétszedéssel ünnepelték a Föld napját Zselízen

Fotó: Csemadok-Zselíz Ahogy sok helyütt szokás, Zselízen is április idusán szemétszedő akciókkal és különböző természetbeli tevékenységgel ünnepelték meg…

2024.05.07.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő három perces videóban…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb