Hirdetés

Az április 13-ára összehívott online képviselőtestületi ülés legizgalmasabb pontja kétségkívül a tervezett új tornaterem (a benyújtott határozati javaslat szerint sportcsarnok) kivitelezése körül kialakult vita és szavazás volt. A REflex24 hasábjain is megjelentek azok az aggályok, melyek a projekt megvalósítása kapcsán merültek fel.

Ezen aggályok között szerepelt a projekt – vélt vagy valós – túlárazása, illetve az az 1, 2 milliós hitel, melyet a városnak a projekt megvalósításához kellene magára vállalnia, ami egyes vélemények szerint Ipolyság súlyos eladósításához vezetne. Mellesleg a létesítmény méretei és kihasználhatósága alapján inkább nevezhető tornateremnek, mintsem sportcsarnoknak.

A tervezet megvalósítását ellenző képviselők egyöntetűen kitartottak amellett, hogy Ipolyság városának szüksége van egy minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnokra, ám az eléjük tárt elképzelés nem felel meg a XXI. századi igényeknek, ráadásul hasonló méretekkel rendelkező tornatermek találhatók a városban.

A tervezetet a képviselőtestület végül nem hagyta jóvá, a jelenlévő 12 képviselőből csupán 6 támogatta.

A projekt kivitelezését a következő képviselők támogatták: Békési Zoltán, Bugyi István, Hammersmidt Vojtech, Hudec Pavel, Rusznyák František, Makovínyi Pavel.

A projekt kivitelezését a következő képviselők ellenezték: Bakai Péter, Baráti Tamás, Bukor Erzsébet, Nemcsok István, Zachar Pál, Zolcer Marian.

A több mint 5 órás testületi ülésről készült videó alább tekinthető meg, a sportcsarnok ügye 2:52:20-nál kezdődik. Érdemes végignézni!

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.06.05.

Trianonra emlékeztek Ipolyszakálloson

Tegnap történt 101 esztendeje, hogy aláírták azt a gyalázatos „békeszerződést“, amelynek hallatán a világon élő bármely magyarnak azonnal…

2021.06.07.

Utolsó néhány diákját búcsúztatta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium

Ahogy nemrégiben portálunk beszámoltunk a lévai gimnázium tragikus sorsáról, úgy most ígéretünkhöz híven az élet egyik legfontosabb eseményéről,…

2021.06.04.

Miért nem vált még csupán történeti múlttá Trianon?

forrás: erdely.ma Hogyan is tudnánk hátat fordítani neki, ha naponta kell szembesülnünk következményeivel? Mi, külhonban rekedt magyarok Trianon…

2021.06.06.

Falatnyi ruhácskák mindenütt

Alapvetően nem vagyok egy nagy shoppingolós. Nem is igazán szeretek vásárolni. Így, ha nincs konkrét terv, biztos, hogy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb