Az április 13-ára összehívott online képviselőtestületi ülés legizgalmasabb pontja kétségkívül a tervezett új tornaterem (a benyújtott határozati javaslat szerint sportcsarnok) kivitelezése körül kialakult vita és szavazás volt. A REflex24 hasábjain is megjelentek azok az aggályok, melyek a projekt megvalósítása kapcsán merültek fel.

Ezen aggályok között szerepelt a projekt – vélt vagy valós – túlárazása, illetve az az 1, 2 milliós hitel, melyet a városnak a projekt megvalósításához kellene magára vállalnia, ami egyes vélemények szerint Ipolyság súlyos eladósításához vezetne. Mellesleg a létesítmény méretei és kihasználhatósága alapján inkább nevezhető tornateremnek, mintsem sportcsarnoknak.

A tervezet megvalósítását ellenző képviselők egyöntetűen kitartottak amellett, hogy Ipolyság városának szüksége van egy minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnokra, ám az eléjük tárt elképzelés nem felel meg a XXI. századi igényeknek, ráadásul hasonló méretekkel rendelkező tornatermek találhatók a városban.

A tervezetet a képviselőtestület végül nem hagyta jóvá, a jelenlévő 12 képviselőből csupán 6 támogatta.

A projekt kivitelezését a következő képviselők támogatták: Békési Zoltán, Bugyi István, Hammersmidt Vojtech, Hudec Pavel, Rusznyák František, Makovínyi Pavel.

A projekt kivitelezését a következő képviselők ellenezték: Bakai Péter, Baráti Tamás, Bukor Erzsébet, Nemcsok István, Zachar Pál, Zolcer Marian.

A több mint 5 órás testületi ülésről készült videó alább tekinthető meg, a sportcsarnok ügye 2:52:20-nál kezdődik. Érdemes végignézni!

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb