Hirdetés

Az április 13-ára összehívott online képviselőtestületi ülés legizgalmasabb pontja kétségkívül a tervezett új tornaterem (a benyújtott határozati javaslat szerint sportcsarnok) kivitelezése körül kialakult vita és szavazás volt. A REflex24 hasábjain is megjelentek azok az aggályok, melyek a projekt megvalósítása kapcsán merültek fel.

Ezen aggályok között szerepelt a projekt – vélt vagy valós – túlárazása, illetve az az 1, 2 milliós hitel, melyet a városnak a projekt megvalósításához kellene magára vállalnia, ami egyes vélemények szerint Ipolyság súlyos eladósításához vezetne. Mellesleg a létesítmény méretei és kihasználhatósága alapján inkább nevezhető tornateremnek, mintsem sportcsarnoknak.

A tervezet megvalósítását ellenző képviselők egyöntetűen kitartottak amellett, hogy Ipolyság városának szüksége van egy minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnokra, ám az eléjük tárt elképzelés nem felel meg a XXI. századi igényeknek, ráadásul hasonló méretekkel rendelkező tornatermek találhatók a városban.

A tervezetet a képviselőtestület végül nem hagyta jóvá, a jelenlévő 12 képviselőből csupán 6 támogatta.

A projekt kivitelezését a következő képviselők támogatták: Békési Zoltán, Bugyi István, Hammersmidt Vojtech, Hudec Pavel, Rusznyák František, Makovínyi Pavel.

A projekt kivitelezését a következő képviselők ellenezték: Bakai Péter, Baráti Tamás, Bukor Erzsébet, Nemcsok István, Zachar Pál, Zolcer Marian.

A több mint 5 órás testületi ülésről készült videó alább tekinthető meg, a sportcsarnok ügye 2:52:20-nál kezdődik. Érdemes végignézni!

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.11.23.

Felvidéki siker a VII. Pannon Unifesten

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a Pannon Unifest ifjúsági összművészeti fesztivált és versenyt. A novemberi 20. és…

2021.11.24.

Szövetség: Segélyterv nélkül padlóra küldi a gazdaságot a lockdown

Ha a kormány részletes segélycsomag nélkül rendeli el az egész ország lezárását és nem kárpótolja a bezárt létesítményeket,…

2021.11.26.

Újra van magyar nyelvű szentmise-közvetítés a Mária Rádió Mirjam jóvoltából

Az állami hatóságok rendelkezése nyomán, további rendelkezésig két hétre újra felfüggesztik a nyilvános istentiszteleti alkalmakat, köztük a szentmiséket…

2021.11.25.

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában

Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb