Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a Pannon Unifest ifjúsági összművészeti fesztivált és versenyt. A novemberi 20. és 26. között zajló eseményen külhonból egyedül az ipolysági Kiss Zenészek formációja vett részt a megmérettetésen.

Az idei évben a jelenleg is zajló fesztiválnak a Pannon Egyetem mellett a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár ad otthont. Az előző évek menetrendjét tartva a hétvégén a versenyzőké és a szakmai workshopoké volt a főszerep.  2021-ben hét szekcióban folyt a verseny: ének (egyéni és csoportos), hangszer, zenekari formációk, vers- és prózamondás, vers- és prózaírás, fotó, festmény és rajz .

fotó: Vanek Gábor

A zenei formációk kategóriájában a Kiss Zenészek csapata két saját dallal nevezett be versenybe, a Ipoly menti fiatal zenészekből álló együttes remek eredménnyel tért haza Veszprémből.

Az Apának és Madarak árnya című dalunkat vittük az idei Pannon Unifestre, kategóriánkban összesen hét zenekar versenyzett, csak mi voltunk külhonból. A délutáni verseny után a zsűri elvonult, majd az összes zenekart kiértékelték, emellett hasznos szakmai tanácsokkal is ellátták a versenyzőket. Zenekarunk arany sávos minősítést szerzett, ezzel együtt fellépési lehetőséget is kaptunk a 2022-es Művészetek Völgyébe

– nyilatkozta lapunknak Csáky Máté, a zenekar frontembere.

A zenekar tagjai, balról jobbra: Benko Reinold Krisztián, Hlavács Réka, Rusňák Sára, Böjtös Natália, Csáky Máté. (fotó: facebook)

Az eredményhirdetésről készült videót itt lehet megtekinteni, a együttes tagjaival készült tavalyi interjúnk pedig itt olvasható.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb