Halászlé, vadgulyás, kakaspörkölt, sertéspörkölt, pacalpörkölt, toroskáposzta, egyike azoknak az ételeknek, amelyek terítékre kerültek a Hagyományos ételek ünnepén, Szetén.

2022. szeptember 3-án főzőversennyel egybekötött kulturális rendezvényre került sor Szetén. A Hagyományos ételek ünnepén hat csapat vállalta, hogy bemutatja ételérdekességeit a helyi közösségnek. Német Zsolt, Szete község polgármestere elmondta, hogy hat csapat kapcsolódott be a főzőversenybe, amelynek eredményeként minden főzőcsapat egyformán díjazott lett.

„Az ételek remekül sikerültek. Az évek óta megrendezésre kerülő gasztronómiai nap egyre több érdeklődőt vonz. Egyre többen neveznek be a versenybe, és a kulturális programoknak köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a szórakozási lehetőséget. Úgy gondolom mindenképpen érdemes ezt folytatni, és bízom benne, hogy következő alkalommal is sikerül a KULTMINOR támogatását elnyerni”

– tette hozzá Szete polgármestere.

A kulturális programok részeként fellépett a deméndi Gyöngyszemek Asszonykórus, a Százdi Citerazenekar és a Csemadok Lekér Nosztalgia énekegyüttes. A környékbeli előadók mellett fellépett KATY énekesnő és az operett-musical részleteket előadó Bernáth Tamás. A gazdag kultúrműsor már délben kezdetét vette, amely szinte kitöltötte a teljes délutánt. Ezt követően hajnalig tartó tánccal és szórakozással zárult a sikeres rendezvény, melyhez a talpalávalót az Incognitó zenekar szolgáltatta.

A rendezvény fővédnöke Mgr. N. Tóth Anikó, PhD., írónő volt, aki a nap folyamán bemutatta A szalamandra mosolya című művét, amely 2022 tavaszán jelent meg. A felvidéki szerző nevéhez mesék, novellák, irodalmi tanulmányok, esszék, recenziók, színpadi játékok is kötődnek. A szalamandra mosolyában Selmecbányára kalauzolta el az érdeklődőket.

A rendezvényt gyermekprogramok és kézműves programok színesítették. Ipolyszakállosi kézművesek kosárfonó foglalkozást tartottak, amely keretén belül lehetőség nyílt a peddignádból való kosárfonás elsajátítására.

A rendezvény Szete község szervezésében valósult meg a KULTMINOR támogatásával.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb