Hirdetés

Halászlé, vadgulyás, kakaspörkölt, sertéspörkölt, pacalpörkölt, toroskáposzta, egyike azoknak az ételeknek, amelyek terítékre kerültek a Hagyományos ételek ünnepén, Szetén.

2022. szeptember 3-án főzőversennyel egybekötött kulturális rendezvényre került sor Szetén. A Hagyományos ételek ünnepén hat csapat vállalta, hogy bemutatja ételérdekességeit a helyi közösségnek. Német Zsolt, Szete község polgármestere elmondta, hogy hat csapat kapcsolódott be a főzőversenybe, amelynek eredményeként minden főzőcsapat egyformán díjazott lett.

„Az ételek remekül sikerültek. Az évek óta megrendezésre kerülő gasztronómiai nap egyre több érdeklődőt vonz. Egyre többen neveznek be a versenybe, és a kulturális programoknak köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a szórakozási lehetőséget. Úgy gondolom mindenképpen érdemes ezt folytatni, és bízom benne, hogy következő alkalommal is sikerül a KULTMINOR támogatását elnyerni”

– tette hozzá Szete polgármestere.

A kulturális programok részeként fellépett a deméndi Gyöngyszemek Asszonykórus, a Százdi Citerazenekar és a Csemadok Lekér Nosztalgia énekegyüttes. A környékbeli előadók mellett fellépett KATY énekesnő és az operett-musical részleteket előadó Bernáth Tamás. A gazdag kultúrműsor már délben kezdetét vette, amely szinte kitöltötte a teljes délutánt. Ezt követően hajnalig tartó tánccal és szórakozással zárult a sikeres rendezvény, melyhez a talpalávalót az Incognitó zenekar szolgáltatta.

A rendezvény fővédnöke Mgr. N. Tóth Anikó, PhD., írónő volt, aki a nap folyamán bemutatta A szalamandra mosolya című művét, amely 2022 tavaszán jelent meg. A felvidéki szerző nevéhez mesék, novellák, irodalmi tanulmányok, esszék, recenziók, színpadi játékok is kötődnek. A szalamandra mosolyában Selmecbányára kalauzolta el az érdeklődőket.

A rendezvényt gyermekprogramok és kézműves programok színesítették. Ipolyszakállosi kézművesek kosárfonó foglalkozást tartottak, amely keretén belül lehetőség nyílt a peddignádból való kosárfonás elsajátítására.

A rendezvény Szete község szervezésében valósult meg a KULTMINOR támogatásával.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb