Korábban írtunk róla, hogy a Frei Cafe egyik fiatal baristája megalkotta a Sacher-torta kávét, mely a kávézó kínálatában is helyet kapott. A nagy sikerre való tekintettel a kávéházhálózat szemes és szórt kávé formájában is elérhetővé tette a kávékülönlegességet, így már nemcsak a kávézókban, de otthonunkban is megidézhetjük a bécsi barackos-csokis ízvilágot.

A desszertkávé manufakturális körülmények között, olaszos stílusban, úgynevezett „tostaturalunga” pörköléssel készül, és a Cafe Frei által kifejlesztett, egyedi ízesítési technikával blendelt. Olyan, mintha beleharapnánk egy Sacher-tortába! Folyékony élvezet! 

– olvasható a kávé leírásában.

A Cafe Frei egyedülálló pörkölési, őrlési és ízesítési újításának köszönhetően az illatos őrölt kávéból bármilyen otthoni kávés eszközzel készíthető a Sacher-torta ízét idéző desszertkávé. Eszpresszógéppel éppúgy, mint újratölthető kapszulával vagy akár „kotyogóssal”, esetleg filteres módszerrel. Először készítsük el a kávét, majd adjunk hozzá tetszés szerint hideg vagy meleg tejet (bár iható hosszú feketekávéként is). Cukor vagy méz mindenképp kell bele, mert a sárgabarackos csokoládétorta intenzív ízét az édesítés varázsolja elő a csészénkben!

Ezen örömteli híren felbuzdulva a zselízi Sacher PT is úgy döntött, hogy tematikus rendezvényei állandó kísérőjévé teszi a kávékülönlegességet.

„Bár nem Zselízen alkotta meg a Sacher-tortát Franz Sacher, de itteni szolgálati ideje alatt született a fia, aki megalapította a világhírű Sacher Hotelt, kétségtelenül abban az épületben, ami máig áll és közösségi házként üzemel. Éppen ezért igyekszünk minden olyan kultuszt és terméket felkutatni, ami a témakörhöz tartozik. A Sacher-tortának és a Sacher-kultusznak egyre nagyobb hagyománya van szerte a világban. Egyre több termékkel társítják, ami azt jelzi, népszerűsége nemcsak töretlen, de szélesedik is. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a kultusznak Zselízzel részesei lehetünk mi is” 

– nyilatkozta Kepka Márk, a zselízi Sacher PT elnöke.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb