Varázslatos Tökfesztivál néven első alkalommal szervezte meg őszi családi napját az ipolyviski Huncutka Óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége. A jelenleg 20 beíratott gyermekkel működő ipolyviski óvoda célja az intézmény népszerűsítése volt.

Ipolyvisken 2023. október 28-án az óvoda gyermekei kultúrműsorral, mondókákkal és népi játékokkal nyitották meg azt a Varázslatos Tökfesztivált, amely idén első ízben került megszervezésre. A rendezvény alaptematikájaként a tök, legfőképp a sütőtök szolgált.

„Az ősz a tök betakarításának az ideje. Ezért kézműves programjaink, sportversenyeink és ételeink apropóját a tök adta. Egész délután lehetőség nyílt sütőtökös pogácsa, grissini, pite, muffin, de még házi készítésű tökös pizza megkóstolására is. A rendezvényünk késő délután tábortűzzel és sütögetéssel zárult. A Bethlen Gábor Alap jóvoltából a rendezvényhez sikerült beszereznünk két mikrofont, állványokat, továbbá egy hangfalat, amellyel a program hangosítását biztosítottuk”

– fogalmazott Setény Jakus Annamária, az óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének elnöke.

A jelenleg 20 beíratott gyermekkel működő ipolyviski óvoda célja az intézmény népszerűsítése és az óvodai munka bemutatása volt.

„Rendezvényünk célja összetartani a szülőket és megvilágítani az óvoda munkáját. Fontosnak tartjuk a közösségünk építését, továbbá a gyermekeink számára  élményekkel teli programok megvalósítását”

– fogalmazott Csajka Valéria, a Huncutka Óvoda igazgatónője.

A nap folyamán tökfaragó verseny is zajlott, ahol zsűri döntése alapján kiosztásra került a „Tökök legszebbike” díj is. Volt, aki már kifaragva hozta magával a „versenyzőjét”, és olyan is, aki a helyszínen különböző formájú tökökből rendkívül ötletes, mutatós figurákat készített.

A Varázslatos Tökfesztiválra nem csak a helyi szülők és gyermekek voltak kíváncsiak. A szülők és nagyszülők gyermekeikkel, unokáikkal együtt tevékenykedtek egész délután. A Bethlen Gábor Alap jóvoltából megvalósuló rendezvény a tervek szerint jövőre is megrendezésre kerül.

Az ipolyviski óvoda évek óta a környék egyik legmodernebb és legjobban felszerelt intézményei közé tartozik. A teljeskörű külső és belső felújításon átesett óvoda idén nyáron egy tanösvénnyel is gazdagodott.

„Az apukák egytől egyig mind kivették a részüket a tanösvény megépítéséből. Minden egyes kockában más anyagot helyeztünk el, tavasztól őszig a gyerekek sétálhatnak rajta és megtapasztalhatják az anyagok különbözőségét, hőmérsékletét, minőségét. A gyermekeink nagy örömmel fogadták”

– tette hozzá az intézmény igazgatónője.

A Huncutka Óvodában néhány évvel ezelőtt megvalósult a nyílászárók cseréje és a fűtési rendszer korszerűsítése is. Majd 2020-ban az épület külső felújításának részeként teljes tetőcserét végeztek, a tetőtér és a falak szigetelése mellett az épület új színt is kapott. Az udvart biztonságosabbá tették, járdaszegélyeket alakítottak ki, továbbá fedett teraszt építettek. Az ipolyviski Huncutka Óvodát magyar és szlovák gyermekek egyaránt látogatják.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.22.

Honismereti túrát szerveztek Zselíznél a Garam menti hátságon

Fotó: Csonka Ákos A zselízi Sacher Polgári Társulásról és a Csemadok helyi alapszervezetéről közismert, hogy nem csak a…

2024.05.22.

Nótaesttel ünnepelte alapításának 75. évfordulóját a Csemadok Zselízi Alapszervezete

Fotó: Csonka Ákos/Felvidék.ma Hetvenöt évvel ezelőtt, 1949-ben alapították meg Zselízen is a Csemadok helyi alapszervezetét, amely időszak alatt…

2024.05.21.

A Magyar Nemzeti Múzeum és Zselíz közös pályázatából fejlesztik tovább az Esterházy-kastélyt

(Fotó: Nászaly Gábor) A Magyar Nemzeti Múzeum és a zselízi Esterházy-kastély közösen nyert az INTERREG Szlovákia–Magyarország-program pályázatán, a…

2024.05.22.

Európa jövőjéről diskuráltak női szemmel Garamszentgyörgyön

(Fotó: Csonka Ákos) A Csemadok és a Magyar Szövetség garamszentgyörgyi alapszervezetei gazdag tevékenységük mellett igyekeznek időnként közéleti témákról…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb