(Fotók: Comenius Gimnázium)

A zselízi Comenius Gimnázium a következő tanévben is két osztályt nyit: egy magyar és egy szlovák tanítási nyelvűt. Az intézmény 67 éve nyitotta meg kapuit, s azóta is folyamatosan garantálja diákjai számára az érvényesüléshez nélkülözhetetlen alapok elsajátítását. 

A gimnázium magyar és szlovák tagozaton is otthont kínál tanulóinak, akik amellett, hogy ki-ki saját anyanyelvén művelődhet, a tanítási órákon kívül zajló tevékenységekbe (színházlátogatások, kirándulások, szalagavatói ünnepségek stb.) közösenaz összetartozás jegyébenkapcsolódnak be, ami családiassá varázsolja az iskola hangulatát.

Ahogy azt Cserba Katalin igazgatónő elmondta, a tanulókat szakképzett tanárok oktatják. Az osztályokban kivetítők, interaktív táblák segítik a színvonalas oktatást. Az informatikát, a kémiát, a biológiát, a fizikát korszerűen felszerelt tanteremben oktatják, az iskola egész területén wi-fi hálózat biztosítja a szabad optikai internethasználatot.

(Fotó: Comenius Gimnázium)

„Tanulóink a kereskedelmi angol nyelv (Business English) és az alkalmazott biológia, a robotika területén bővíthetik tudásukat, a kor vívmányai pedig az oktatás mindennapos részévé váltakelsősorban avirtuális valóságot megjelenítő szemüvegeknek és az állandóan használatban lévő 3D-nyomtatónak köszönhetően. A gimnáziumunkban folyó foglalkozások a diákok érdeklődési körének széles skáláját fedik le. Az egyes tantárgyak (matematika, fizika, kémia) szakkörei mellett diákjaink döntik el, hogy milyen szakkört szeretnének látogatni, hiszen a kínálatot mindig az ő igényük szerint állítjuk össze. Az iskola területén szabadidő központot létesítettünk: asztalitenisz, léghoki, asztali foci, darts”

– sorolja az intézményvezető.

Mivel Zselíz gasztrokulturális örökségének egyik pillére a Sacher-kultusz, a Sacher Polgári Társulás elnöke, Kepka Márk pedig egyben a gimnázium tanára, ezért az iskola aktívan kapcsolódik be a Sacher-hagyományokhoz kötődő programokba. Így például a diákok minden évben bekapcsolódnak aSacher-tortasütő versenybe is, amelynek keretében tanárok és tanulók nagy lelkesedéssel készítik el hagyományos receptúrák alapján a történelmi hangulatú édességeket.

(Fotók: Comenius Gimnázium)

„Végzőseink az iskolánkban szerzett tudásanyaggal és készségekkel évekre visszamenően nagyszerűen érvényesültek a hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben. Iskolánk végzett tanulói közé a kultúra, tudomány, ill. a társadalmi és politikai élet számos jeles képviselője sorolható”

– tette hozzá az igazgató asszony.

Bővebb információ az oktatási intézményről a honlapján, illetve közösségi felületein található: www.comgim.skwww.facebook.com/comgim.skwww.facebook.com/komgym.sk

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb