Havilapunk december közepén kezdte meg működését online és nyomtatott formában, azóta közel 1000 cikk jelent meg a két platformon a régiónkat érintő témákban. Az év végéhez érve összegyűjtöttük olvasóink számára a 2020-as év 30 legolvasottabb, legnépszerűbb írását.

Csendes, halk szavú futballistának ismertük, ám kemény, de a sportszerűség szellemét mindig betartó középpályás, Szabó Zoltán január 26-án 57 éves lesz.

Fantasztikus tervrajz látott napvilágot a zselízi magyar tannyelvű alapiskola korabeli tervei közül. Az iskola épülete a Felvidék Magyarországhoz való visszacsatolása után épült meg. Az 1939-es augusztusi tervrajzok részletesen mutatják be az új iskolakomplexum egyes részeit, sőt Dobrovits Mihály tervező építészmérnök még egy asztronómiai kilátótornyot is megálmodott, ami gyakorlatilag a mai tanári helyiség felett helyezkedett volna el.

2020 őszén-telén valósult meg a korszerűsítési projekt, mely során mindkét Ipoly-menti község közvilágítása egyszerre vált energiatakarékosabbá és a fényviszonyok tekintetében is praktikusabbá. A településekkel szerződő kivitelező, a GREP Slovakia Kft. meglepően kedvező üzleti modellt kínál: a beruházás költségei megtérülnek a modern technológia használata során megspórolt pénzből, így a kisebb költségvetéssel rendelkező helységek számára is elérhetővé válik a korszerűbb és biztonságosabb közvilágítás, még egy gazdasági válság idején is.

2020. december 27-én tartották – ez alkalommal online – a hagyományos Karácsonyi Sakkversenyt Ipolyfödémesen. A részletekről Jámbor István főszervezőt kérdeztük.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb