Mennyire befolyásolja a “járványhelyzet” a nyaralásunkat? Merre tovább farnadi borászat? Ismered az ipolysági teniszklub történetét? – legolvasottabb cikkeink közül válogattunk. Íme a Heti Mix!

A nyár beköszöntével nemzetközi szinten enyhíteni kezdték a korlátozásokat. Sorra nyílnak meg a határok a turisták előtt is, hisz csak általuk folyhat be némi pénz a turizmus és vendéglátás főbb ágazataiba. Tehát, ha semmi nem változik, a nyaralás nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is lehetséges – akár belföldön, akár külföldön. Viszont nem feltétlenül olcsó és a járvány ismételt kitörése ellen sincs biztosíték… 

Lauko Sándorral a szervezet elnökével éjszakába nyúló beszélgetést folytattunk. Pincehideg zöld velteléniket és peszeki leánykákat kóstolgatva kellemesen telt az idő, de a borász élete nemcsak a borkóstolásról és a napsütötte szőlőbirtokokban való gyönyörködésről szól. A kemény munka eredménye ott van a bor minden egyes cseppjében. Az idén hat éves borászegyesület eddigi tevékenységéről érdeklődtünk.

Számtalanszor leírtuk már, hogy a világban uralkodó jelenlegi helyzet hangsúlyosan befolyásolja a sporttevékenységet is. A kényszerű leállás rengeteg mozogni vágyó ember megszokott életvitelét változtatta meg. Így vannak ezzel Szőllősy Lőwy Judit, ipolysági aerobik oktató kliensei is. A háromszoros fitt anyukával beszélgettünk a járvány korlátozta lehetőségekről.

Sokan talán még arról sem értesültek, hogy Ipolyságon vannak teniszpályák, arról pedig pláne kevesen tudnak, hogy városunk évszázados tenisz-múltra tekinthet vissza. A következő két cikk során gondoskodunk arról, hogy ez megváltozzon. Először is feltárjuk a XX. század elejéig visszanyúló múltat Lőwy János mérnök úr segítségével…

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék és megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb