Kisebbségi jogok, polgármesteri interjú, adventi időszak és divat – íme az 5 legolvasottabb cikk a múlt hétről.

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány Garam- és Ipoly menti polgármestert kértünk meg, fejtse ki véleményét. Régi Zsoltot, Inám polgármesterét kérdeztük.

„Keress egy üres cipősdobozt, válaszd ki, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni; kislányt vagy kisfiút, s töltsd meg a dobozt csupa-csupa kedves ajándékkal. Csomagold be a dobozod, és hozd el december 14-ig a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolába” – olvashatjuk a felhívást az iskola facebook oldalán.  Az immár hagyománnyá vált jótékonysági akcióról a szervezőt, Pálffy Zsuzsa tanító nénit kérdeztük.

Nemrégen írtam róla, hogy a még mindig kivizsgálatlan újságíró-gyilkosság, vagy mondjuk a Beneš-dekrétumok terhe alatt lévő Szlovákia győzné meg Magyarországot az uniós költségvetési vétó visszavonásáról. Uniószerte heves indulatokat váltott ki ugyanis Lengyelország és Magyarország lépése, hetekre szóló programot adva ezzel több ezer elemzőnek, szakértőnek. Egyes szélsőséges vélemények egészen odáig mennek, hogy ez a vétózás antidemokratikus és már eleve ellenkezik a jogállamisággal. Csak akkor nem értem, hogy az Európai Unió szuperbürokratikus jogrendszere hogy tartalmazhat egy ilyen antidemokratikus elemet? Vagy ha tilos használni, akkor mire szolgál, mire találták ki?

Bár az időjárás egyelőre késő őszi arcát mutatja, mégis csak decembert írunk, a szekrényekből előbb vagy utóbb előkerülnek a télikabátok. Annak szeretnénk most néhány tanácsot adni, aki úgy döntött, új darabbal lepi meg magát. Természetesen a klasszikus fazonok sosem mennek ki a divatból, de minden nő szereti figyelembe venni azt is, mi a valóban trendi ebben a szezonban. Persze egy kabátot nem egy télre vásárolunk, ezért igyekezzünk nem olyan darabot választani, ami extravagáns volta miatt a következő évben már nem kerül elő a szekrény mélyéről.

A gyerekek legnagyobb örömére idén sem telik el december 6-a Mikulás nélkül. Mint kiderült, sikerült olyan – a korábbi évektől eltérő – forgatókönyvet alkotni, amely az óvintézkedések maximális betartása mellett is működhet. A szervezés hátteréről Zsóka Szilárdka, a Kulturális Szakosztály vezetője tájékoztatta a REflex24.sk-t.  

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb