A Nyitra megyei közgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést, Ipolyságon viszont még várat magára a 2021-es büdzsé elfogadása, az okokról Zachar Pál önkormányzati képviselőt kérdeztük. Bár a felvidéki magyar pártok egységet ígértek a karácsonyfa alá, az összefogás még várat magára, a kudarcról és a kiútról Csonka Ákos írt véleménycikket. 100 éves az ipolyviski szószék, Baka Anita pedagógus-helytörténész derítette fel és osztotta meg olvasóinkkal a faragott pulpitus nem mindennapi történetét. Múlt héten közöltük a hírt, miszerint utcát neveznek el a két éve elhunyt Grendel Lajos íróról szülővárosában, Léván. Íme az 5 legnépszerűbb cikk a múlt hétről!

A Nyitra Megye Önkormányzata decemberi képviselő-testületén elfogadta 2021-re tervezett költségvetését, mely a korábbi évekhez hasonló kiegyensúlyozottságot mutat, a bevételi és a kiadási oldalon egyaránt 275 millió 546 ezer euró szerepel.

Akárhogy is nézzük, egészen abszurd felvetések és javaslatok hangzottak el a 2021-es költségvetést megvitatni hivatott testületi ülés során. A minap már szemléztük Zachar Pál városi képviselő bejegyzését, aki pontokba szedte legkirívóbb visszásságokat – ezek elemzésére vállalkoztunk a 2020-as évad utolsó adása során.

Okuljunk erdélyi testvéreink fifikált realitásérzékéből és teremtsük meg mi is az egyesült, igazságos és arányos magyar politikumot a Felvidéken!

Az ipolyviski szószéket száz évvel ezelőtt, 1920-ban készítette Popellár Géza (1886-1959), ipolyviski kisbirtokos gazda. Popellár csupán harmincas évei elején járt, mikor megjárva az első világháborút Szibériába került hadifogságba.

A Juhász Gyula Alapiskola és az Eszterlánc Óvoda közelében utcát neveztek el Grendel Lajosról. A hírt megerősítette Tolnai Csaba alpolgármester titkársága is.

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb