Az ipolysági futballklub a következő szezont a IV. ligában kezdi, Zlatner Zsolt, az ipolysági strongman újabb sikerekt ért el a sportágban, interjú Celleng András csábi borásszal, egy kis lecsótörténet és egy remek kiállítás. Ezek voltak a múlt hét “legjei” a Reflexen.

Portálunkon már olvasható volt, hogy augusztusban immár a IV. ligában rajtol az ipolysági FK Slovan csapata. Most három olyan személyt kértünk fel a csapat eredményének értékelésére, akik közvetve vagy közvetlenül, de sokat foglalkoznak az ipolysági focival…

Celldömölkön került megrendezésre az Euro One Strong Man Championship 2020 első fordulója július 11-én. A nemzetközi versenyen 12 erősember mérte össze erejét és kitartását: 6 fő Magyarországról, 4 fő Szlovákiából és 2 fő Lengyelországból. Városunk legerősebb embere, Zlatner Zsolt három versenyszámban is győzedelmeskedett, összesítésben a harmadik helyen zárt.

Celleng András 1956 májusában született Csáb községben, s mind ez idáig életében – a pozsonyi egyetemen eltöltött évei kivételével – csakis a szülőfalujában élt. Mint minden csábi gazda, így ő is hamar belekóstolt a szőlőtermesztés és borkészítés mindennapjaiba, ami aztán – úgy látszik – életének meghatározó részévé vált. Interjú.

A lecsó a magyar ételklasszikusok közé tartozik. Nem véletlen, hiszen nagyon ízletes egytálételről van szó, aminek alapváltozata három alapanyagból elkészíthető: hagyma, paprika, paradicsom. Na de mi köze a lecsónak Kistompához? Cikkünkből többek között ez is kiderül!

Ipolyság. 2020. június 25-én délután került sor a Művészeti Alapiskola Képzőművészeti Tagozata végzős kiállításának ünnepélyes megnyitójára. Beszámoló és fotógaléria a cikkben!

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb