Ismét csokorba gyűjtöttük a múlt hét öt legkedveltebb írását a REflexen. Íme!

Ipolyság. Az utóbbi pár napban sajnos egyre több koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak, így a szeptember 3-án zajló képviselőtestületi ülésen rendkívüli pontként újra terítékre került az esemény megrendezésének kérdése is. A járványügyi helyzetre való tekintettel végül az a döntés született, hogy az idei, XXXIX. Honti Kulturális Napokat Ipolyság város nem rendezi meg.

Mint ismeretes, városunkban is felütötte fejét a koronavírus, az ipolysági belgyógyászaton kezelt egyik beteg tesztje lett pozitív. Ezután nemcsak az említett kórházi osztály dolgozói, de a fertőzött pácienst korábban kivizsgáló neurológus szakorvos is karanténba vonult. A fertőzött beteget azóta átszállították a nyitrai kórházba. Számos városi pletyka kering az esettel kapcsolatban, ezért az ügyben közvetlenül érintett MUDr. Póczik Gábor neurológust kértük meg arra, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba.

A fiatal zenész (24) Ipolyságon nevelkedett. Az egyházi gimnázium elvégzése után zenei tanulmányokba kezdett Budapesten, de máig szoros szálak fűzik szülővárosához. Ott van például az ELÁN Forever vagy a MINK zenekar, de említhetném akár tanítványait is, hiszen magántanárként oktatja a zene iránt fogékony fiatalokat. Kérdeztem őt zenei múltjáról, az idén elmaradó rendezvényekről és a zene tanulásáról, tanításáról…

2020. szeptember 6-án tartották az V. Kegyeleti Megemlékezést a felvidéki meghurcolt katolikus papok, hívek és Mons. Lénár Károly pápai káplán emlékének tiszteletére az inámi római katolikus templomban.

Sáró. A legutóbbi hézagos bajnokságban a sáróiak tizenöt mérkőzésükből mindössze két alkalommal kerültek ki győztesen, a többi megmétettetést sorra elbukták, így nem csoda, hogy 21:100-as gólaránnyal sereghajtóként végeztek. A kétyiek a hetedik helyet harcolták ki a lévai területi bajnokság VII. ligájában, a szóbanforgó idényben 11:2-re lépték le a Garam-mentieket.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.16.

Tüstént a zenedobozba raknánk! – megjelent a Kingfishers legújabb dala

A mai napon 16:00-kor jelent meg a Kingfishers új dala, a Dobozba raknám. Ennek kapcsán kérdeztük az Ipoly…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb