Mutatjuk a múlt hét 5 legolvasottabb cikkét. Íme!

Az ipolysági Sóder Nemcsok Veronika nap mint nap csodaszép frizurákat készít. Maximálisan odafigyel a vendégeire, mindenki személyre szabott frizurával távozik szalonjából. Veronikát a jelenlegi hajtrendekről, a divatos hajszínekről és a hajápolásról faggattuk.

2020. szeptember 17-én került sor az ipolysági születésű író Életem történetei c. kötetének bemutatójára és keresztelőjére az Ipolysági Városi Könyvtárban. A Százdról elszármazott Százdi Sztakó Zsolt immár harmadik alkalommal tartott könyvbemutatót városunkban. A könyvtár vezetősége nevében Majoros Moys Magdolna üdvözölte az olvasóközönséget, az esemény színvonalát a Katolikus Iskola zeneszakos diákjainak műsora emelte. A kötetet a szerző szintén ipolysági kötődésű gyerekkori barátja, Korpás Árpád méltatta. A rendezvény végén Sztakó Zsolt, Korpás Árpád és Százd polgármestere, Srna Zoltán megkeresztelte az Életem történetei c. kötetet.

“Az Alapiskola és Óvoda Csáb vezetősége tájékoztatja a diákokat, szülőket, hogy ma, azaz 2020. 09. 15-én a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal intézkedése alapján iskolánk piros színű fázisba lépett. Az iskola két pedagógusának COVID-19 tesztje lett pozitív” – olvasható Csáb község honlapján.

Ezennel új cikksorozatot indítunk útnak: Ipolyságon készült fotókat teszünk egymás mellé. Egyet a múltból és egyet a jelenből. A módszertan nem bonyolult, igyekszünk ugyanabból a szögből befogni ugyanazt a városrészt. Az elkészítésben Pál András volt segítségemre, aki évek óta gyűjti a múltbéli képeket és videófelvételeket városunkról. Az IPOLYSÁG – HOMOK facebook oldalon rendszeresen meg is oszt egy-egy részt gyűjteményéből.

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy szeptember 3-án az ipolysági képviselőtestület úgy döntött, a járványügyi helyzetre való tekintettel a város idén nem szervezi meg a Honti Kulturális Napokat. A képviselőtestület mellett működő, az ügyben közvetlenül érintett közrendvédelmi bizottság, illetve a kulturális bizottság sem javasolta a rendezvény megtartását. A döntés szemmel láthatóan megosztotta az ipolyságiakat, egyesek helyeselték a döntést, mások indokolatlannak ítélték a “szigort”.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb