Hirdetés

Az őszi összevont választáson a jelöltek sorszámát kell bekarikázni – figyelmeztet a TASR. A polgármesterjelöltek és a megyeelnök-jelöltek listáján egy jelölt sorszámát lehet bekarikázni, a képviselőjelöltek listáján annyi jelölt sorszámát, ahány képviselőt az adott szavazókörben választanak. Mivel Zselízen és Ipolyságon is egy szavazókört hoztak létre, a választók mindkét városban 12 képviselőjelölt sorszámát karikázhatják be. Ez vonatkozik a megyei képviselőjelöltekre is, a Lévai járásból összesen 9 képviselőjelölt juthat be a Nyitrai Megyei Önkormányzat közgyűlésébe, tehát a megyei listán maximálisan kilenc sorszám karikázható.

A választáson egy fehér és egy kék borítékot kap a választó.

A helyi képviselőjelöltekre és a polgármesterjelöltre leadott voksokat a fehér borítékba kell tenni, a megyei képviselőjelöltekre és a megyeelnökre leadott voksokat pedig a kék borítékba.

Ezután a borítékot a színének megfelelően a fehér, illetve a kék urnába dobni. Ha a választó nem a megfelelő színű borítékba teszi a szavazólapot, vagy a borítékot nem a megfelelő urnába dobja, a szavazata érvénytelen lesz.

Csak az állandó lakhelyen lehet szavazni, az önkormányzati és a megyei választáson nincs választói igazolvány, mint a többi voksolásnál.

Az összevont önkormányzati és megyei választást október 29-én, szombaton tartják.tasr/reflex

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.09.26.

Generációk ha találkoznak… őszi fesztivál Zselízen

Fotó: Puksa Mátyás Ferenc Bár nem éppen meleg őszi napsütésben, de aktív közösségben és jó hangulatban telt a…

2022.09.29.

Erős listát állított Zselízen a Szövetség, Juhász András polgármesternek nincs kihívója

Fotó: Csonka Ákos/Felvidék.ma Ugyan nem teljes 12 fővel, csak kilenccel, de erős jelöltekkel és komplex programmal vág neki…

2022.09.29.

Apa, Anya, Pia – a Komáromi Jókai Színházban

Szeptember 30-án (pénteken) 19 órai kezdettel látható a Komáromi Jókai Színházban Lucskay Róbert–Forgács Miklós–Czajlik József Apa, Anya, Pia…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb