Az őszi összevont választáson a jelöltek sorszámát kell bekarikázni – figyelmeztet a TASR. A polgármesterjelöltek és a megyeelnök-jelöltek listáján egy jelölt sorszámát lehet bekarikázni, a képviselőjelöltek listáján annyi jelölt sorszámát, ahány képviselőt az adott szavazókörben választanak. Mivel Zselízen és Ipolyságon is egy szavazókört hoztak létre, a választók mindkét városban 12 képviselőjelölt sorszámát karikázhatják be. Ez vonatkozik a megyei képviselőjelöltekre is, a Lévai járásból összesen 9 képviselőjelölt juthat be a Nyitrai Megyei Önkormányzat közgyűlésébe, tehát a megyei listán maximálisan kilenc sorszám karikázható.

A választáson egy fehér és egy kék borítékot kap a választó.

A helyi képviselőjelöltekre és a polgármesterjelöltre leadott voksokat a fehér borítékba kell tenni, a megyei képviselőjelöltekre és a megyeelnökre leadott voksokat pedig a kék borítékba.

Ezután a borítékot a színének megfelelően a fehér, illetve a kék urnába dobni. Ha a választó nem a megfelelő színű borítékba teszi a szavazólapot, vagy a borítékot nem a megfelelő urnába dobja, a szavazata érvénytelen lesz.

Csak az állandó lakhelyen lehet szavazni, az önkormányzati és a megyei választáson nincs választói igazolvány, mint a többi voksolásnál.

Az összevont önkormányzati és megyei választást október 29-én, szombaton tartják.tasr/reflex

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb