Ősztől Dunaszerdahelyen is elindul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) világszinten is egyedülálló oktatási programja. Magyarország legnagyobb tehetséggondozó hálózata világszínvonalú, iskola mellett végezhető és ingyenes képzést kínál a legtehetségesebb alap- és középiskolás diákoknak. Immár Dunaszerdahelyen is!

fotó: facebook.com/MCC

Lássuk először az ősztől ötödikes diákoknak szóló képzés részleteit!

MCC Fiatal Tehetség Program


KIK JELENTKEZHETNEK?

Az MCC alapiskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Programjába (FIT) azon diákok jelentkezését várják, akik szeptemberben kezdik meg az alapiskola ötödik évfolyamát. A jelentkezés első határideje június 30-a. Mivel a tapasztalatok szerint villámgyorsan elfogynak a helyek, érdemes időben regisztrálnia a szülőknek.

HOGYAN LEHET JELENTKEZNI?

Az ősztől ötödikes diákok jelentkezésüket a fit.mcc.hu oldalon keresztül adhatják le. A jelentkezési lap erre a linkre kattintva érhető el. Az alapvető adatok mellett egy ajánlást is várnak, amelyben a szülőnek röviden jellemeznie kell gyermeke kiemelkedő képességeit, viselkedését, érdeklődési körét.

KIKNEK AJÁNLOTT A KÉPZÉS?

Az alapiskolásoknak szóló FIT-program az érdeklődő, sokat kérdező, világra nyitott, bátor és határozott gyerekek számára teremt olyan közeget, amelyben valóban kibontakoztathatják tehetségüket. Drónreptetés, robotprogramozás, csillagászat, fizikai, kémiai és biológiai kísérletek, irodalom és nyelvek. A FIT-program diákjainak páratlan gazdagságú képzésben lesz része,

TELJESEN INGYENESEN.

HOGY ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?

A FIT-program foglalkozásai minden második szombaton kerülnek majd megrendezésre, félévente nyolc-nyolc alkalommal. A képzések ideje alatt a gyermekekkel szakavatott pedagógusok foglalkoznak, az MCC pedig ebédet is biztosít a kis diákoknak. Ezen kívül a tanulók INGYENES angol és szlovák nyelvtanfolyamokon vehetnek részt. 

Ha szeretne többet megtudni a program részleteiről, IDE érdemes kattintania.

MCC Középiskolai Program


KIK JELENTKEZHETNEK?

Az MCC középiskolásokra szabott programja, a KP mindazon diákoknak nyújt páratlan lehetőséget, akik a következő tanévben középiskolába járnak, évfolyamtól függetlenül. Azok is jelentkezhetnek, akik szeptemberben kezdik a középiskolát.

HOGYAN LEHET JELENTKEZNI?

A Középiskolás Programról bővebb információk a kp.mcc.hu oldalon érhetőek el, a jelentkezési lap itt, a részletes pályázati követelményeket pedig ide kattintva lehet megtalálni. A KP-be való jelentkezéshez, az alapvető adatok megadásán túl, a diáknak egy általa választott filmről, könyvről, sorozatról, zenéről vagy egyéb művészeti alkotásról kell egy rövid kritikát írnia.

KINEK AJÁNLOTT A KÉPZÉS?

Az MCC Középiskolai Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. Ösztöndíjak, rengeteg külföldi utazás, nyelvtanulás, izgalmas, személyre szabható online (irodalom, jog, közgazdaságtan, pszichológia, nemzetközi tanulmányok és  sok egyéb), valamint páratlan lehetőségeket nyújtó jelenléti képzés, melynek keretében az MCC a magyar közélet legkiemelkedőbb személyiségeit hozza el a dunaszerdahelyi középiskolásoknak.

HOGYAN ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?

Az MCC KP három tartópilléren nyugszik. Egyénre szabható e-learning tananyagok, KP-klubdélutánok az MCC dunaszerdahelyi központjában, illetve az úgynevezett KP-szombatok, amelyeken a legkiválóbb magyar tudósokkal és legismertebb közéleti szereplőkkel találkozhatnak a diákok. Ezen kívül INGYENES nyelvkurzusok, ösztöndíjak, kutatási lehetőségek, téli és nyári táborok, valamint egyéb utazási lehetőségek, kirándulások várják az MCC KP diákjait.(via ma7.sk)

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.07.11.

Előre megy-e Nyitra megye?

Fotó: Csenger Tibor facebook oldala 2022-ben különösen nagy felhatalmazást kapott a Szövetség a választóktól a megyei képviselő-testületbe a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb