Február 27-én mutatták be a nagyközönség számára az elkészült Ipolyság városfejlesztési koncepcióját, melyet a város a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálat (CESCI) együttműködve készítette elő. A közel százharminc oldalas dokumentum taglalja Ipolyság városának kitörési és fejlődési lehetőségeit.

Zachar Pál, Ipolyság polgármestere a sajtótájékoztatón összegezte, 2023. március 21-én kötött a város együttműködési szerződést a CESCI szervezettel.

„Fő célkitűzésünk volt Ipolyság városfejlesztési koncepciójának megalkotása. Közel egy évnyi közös munka eredményeként készült el a ma bemutatott dokumentum”

– jegyezte meg a polgármester.

Ocskay Gyula, a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálat főtitkára felvázolta a szervezet másfél évtizedes tevékenységét. 2009-ben alakult szervezet főcélja a harát menti térségek támogatása, ehhez jelentős támogatás kapnak a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumtól.

Jaschitz Mátyás, a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálat igazgatója felvázolta a dokumentum legfőbb pontjait. A leirat első fejezete a helyzetelemzést tartalmazza, a város társadalmi, történelmi, gazdasági adottságait figyelembe véve. A második rész a stratégiák feltérképezését foglalja magába. A harmadik fejezet sorba veszi azon forrásokat, amelyek felhasználásával megvalósíthatóak a fejlesztési tervek.

PP

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb